<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7957948888991464224\x26blogName\x3dLife+is...\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://biscuitjulie.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://biscuitjulie.blogspot.com/\x26vt\x3d-3725904784196423483', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Monday, March 30, 2009

lama tak update....sebabnya aku br jer kije...hahaha...syok giler duk umah tp skrg kena kije lak.....adus....now br 2 ari start kije baru...terpaksala bgn pagi dan harung jammmm balik.....ni nak up date cket.....

kije...
ari tu kan aku resign..ada la 6 bln gak aku duk umah.aku resign tiba2...sebb bos aku tu nak pijak kepala aku melampau tahap dewa....tp alhamdulillah dpt gak kije akhirnya.cuma tu la...jauh...so skrg back to work....

kucing...
skrg collection ada 6 ekor....mula2 ada 3 ekor jer...tp jumpa mak kucing ngan anak dia takde umah...kesian....sebab bulu dia cantik so aku bwk balik...boleh???....ni nak tunjuk my cayang fifi.....




kawin...pada sape2 yg tanya bila aku nak kawin...insyaallah...ada rezeki ujung tahun ni kalau tak tahun depan ler jawabnya....nape??? nanti aku story....tak sempat arini....

nanti aku citer lagi ehhhh....


+ Biskut Julies @ 9:46 PM |

_________

Tuesday, November 4, 2008

nape tah....aku takde mood 2 3 menjak nih....gi kije bgn pg tak semangat langsung....why??? rasa mcm malas na kije ngan org....mcm nak buat buss sendiri....tapi nak buat apa? modal lg camana? huh....takde ke sesape nak bg aku duit nih???...

ooo ini gambo raya aritu......




+ Biskut Julies @ 11:57 PM |

_________

Tuesday, October 7, 2008

hari ni last day aku kije kat opis nih....mesti sume kata....aik berenti lagi??? jawabnya...IYE!!!! sebab org kat sini macam cipan.....so baik aku blah.....lagi pun aku dah dapat kije dekat sikit ngan umah aku...so senang nak bergerak....takyah naik LRT...save duit parking yg makin cekik kedarah tuh! LEGA..... but the main prob hari ni nak berperang ngan bos aku jap lagi...coz dia taknak approved aku nya cuti...dah tentu aku ada 2 hari lagi ma....just let me used la kan...what is the prob...dia kata unless u give proper handover....weiiiiii....aku dah siap handover b4 cuti raya la beb!!!....sabo je la.....

next week start kije baru....just focus on recruitment sajork.....tak yah pening kepala la....than flexible ofis hour...janji ckp 8 wkg hrs in 1 day.....so aku ada byk masa nak buat benda lain lagi.....actually aku tgh plan something....tapi taknak cakap dulu takut tak jadi....bila dah ok br aku bg tau.....hahahaha.....tapi yg penting skrg nak cari tmpt nak gi kursus kawin.....Nov kena gi.....nanti takut dec aku busy ngan kije.....end of the year biasala....time tu la aku busy.....at least awal next year blh plan nak prepare nak kawin....nak buat simple jer....nikah kat masjid jer la senang....malas nak pikir macam2.....untuk kawan2 lak...buat makan2....tapi taknak sanding....aku tak suka......hahahahaha....boleh gitu...

ok la....nak gi tgk bos aku jap....nak gadoh...nanti aku up-date lagi....


+ Biskut Julies @ 6:01 PM |

_________

Monday, September 22, 2008

Sempena dah dekat nak raya nih aku nak ucapkan pada sume "SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI...Maaf zahir dan batin." batin ada ek??? hihi....

So aku tgh takde mood nak kije sbb ingat nak cuti raya jer..lagipun aku dah anta surat resign aku....tu la lagi yg menambah kemalasan aku nak dtg opis...lagi satu sbb apa tau....kije aku byk dah siap....miahahaha...tak nak dtg boleh tak?So next week cuti 1 week than msk kije balik 1 week buat handover...pastu yahoo!!!!!!!!! the other week nya start la kije baru aku....

Malam Isnin baru aku drive back to Johor....eii lama tak drive jauh2 nih...tahan ke? last year mau tertido aku tepi jalan.....penat gila...takpe...disebabkan nak raya nih aku kuat kan semangat la.....so to all u guys drive carefully ek....lepas raya nanti la aku update gambo terbaru aku....miaahhaa...daaaa


+ Biskut Julies @ 4:55 PM |

_________

Thursday, September 18, 2008

Aiyooo susah betul nak up-date blog skrg nih....bukan apa busy laaa........

So sebelum tuh nak ucapkan selamat berpuasa pada sume kawan2 kat sini. Hahaha dah 3 minggu puasa baru aku nak wish....takpe la kan. Tapi kan aku rasa aku dah kurus sikit.Boleh? sebab tak bangun sahur. Lapo gila beb! Kalau kat opis tuh petang jer bunyi...menyanyi-nyanyi la perut aku....welllllll..what to do.setiap kali aku kunci jam setiap kali tu la aku tutup balik.

Citer persiapan raya laks....aku cuma buat budget kuih raya jer. baju raya tak sempat dah nak tempah....beli siap lak sume macam tak berkenan....so camana? tak yah la pakai baju raya pun takpe dak? So sehari sebelum raya baru aku balik Johor...nanti aku pakai laptop adik aku nak update gambo umah baru aku...wahhhh....than ofcoz ler gambo raya....miahahaha...mana lagi aku nak interpremmmm kannnnn??? kat opis tak leh....IT kat sini ngong....and my bos if I'm not around like to godeh my PC....so advisednya jgn letak apa2 yg mencurigakan....

One more thing that I forgot to tell u all........I've got a new job....dekat cket ngan umah......and takyah buat full HR....yahooo!!!!!!!!!!!!!!!less job...pay better!
teruk kah aku??? so my last day aku kat RSM nih 10/10....tapi aku nak mintak lepas awal korg rasa bos aku approved tak???emmmm :D


+ Biskut Julies @ 5:24 PM |

_________

Thursday, August 7, 2008

Lama tak update.....

so ... this is my new look when comeback from Bakun....potong rambut pendek...tukar colour....awal2 la....now dah panjang balik....kuang3x...



teringat laks kat betty...how is she? try email to her but no reply...send sms pun tak reply...huhuhuu...



this my bf....the person who i will get married soon...insyaallah....



haus....minum dulu....rambut dah panjang balik.....



+ Biskut Julies @ 8:30 PM |

_________

Friday, December 21, 2007

Aku bosan tahap cipan!

ok....kat bawah nih gambo aku time pre christmas party last week. Apa yg aku mengarut pun aku tak tau...tapi party itu sangatlah membosankan aku. well just going for dinner actually...tapi tak sedap mana pun. So ini gambo gedik aku kat situ malam itue. Walaupun aku takde mood at least aku sempat la senyum gak. taraaaaaa!



Raya Haji

Sedey la wei. Aku tak rasa raya langsung! First time raya diperantauan even raya haji nih tak la meriah mana but at least raya gaks. pagi tuh aku bangun kul 9am. Bayangkan la. Takde dengar bunyi takbir raya pun. Ok la tu tak la rasa sgt kan. Than gi opis mate aku nya wedding. First menu...PORK! OMG...emmm nak buek camano...terus potong selera aku. Penyudahnya satu apa pun aku tak berani nak sentuh. Even drinks pun aku ambik yg dlm tin tu jer...takmo aku minum pakai cawan mereka. Mengada tak? Aku pun tak paham nape diorg buat tempat non halal sebab yg dijemput tuh pun ramai islam gaks...ada gak yg selamba jer bantai....org sana la tapinya...aku ada perasaan was2...so i left it. Abis tuh aku terus cari roti sebabnya semua kedai islam tutup. Raya la katakan. Apa nak buat. So after that aku terus balik ke Bakun....uwaaaa,,, ngantuk siut!

Malam tadi aku dah start packing. Tiba2 brg aku jadi byk lak. Camana tu? Aku pun pening. Dah la dua tiga ari ni aku rasa seram sejuk...nak demam tak jadi. Tak jumpa la pulak air badak kat sini. adui....ada satu perasaan tak sedap hati la dalam hati aku tapi tak tau apa dia. Aku call sume org takut kalau anything happened kan(pikir bukan2 jap!) alhamdulillah takde apa. tapi nape still rasa lagi? pastu nak marah2. period dah abis. emmm???


+ Biskut Julies @ 9:39 PM |

_________